divendres, 5 de març del 2010

Taurins i antitaurins, al Parlament

El dia 3 de març van començar al Parlament les sessions dedicades a la ILP per la prohibició de les corrides de toros. Les sessions s'han dividit primerament en 4 dies de compareixences de personalitats destacades del món de la cultura, de l'ensenyament, del toro, etc. En aquesta etapa del procés doncs, està dedicada a escoltar el testimoni i l'experiència d'aquestes diverses personalitats per a formar una opinió sobre el tema més elaborada, coneixent les posicions d'una banda i de l'altra.

He estat mirant la majoria de compareixences tant del dimecres com del dijous, i moltes són realment enriquidores i dignes de destacar, tanmateix, em va semblar especialment brillant i espectacularment concisa i contundent. Va ser la compareixença del filòsof català Josep Maria Terricabras.

AQUÍ podeu veure el vídeo. Realment us el recomano, tant els que estigueu a favor de les corrides com si no. És prou interessant per ambdos bàndols, us ho asseguro.

Em sembla brillant la capacitat que té de ensorrar tots i cadascun dels arguments protaurins. Es nota com, per exemple, el portaveu del PSC i PP es queden clarament sense arguments, de tal manera que el socialista s'inventa un contraargument sense cap mena de sentit.

Espectacular com demostra que, des de la racionalitat ètica de la que gaudim els humans, no e spot acceptar aquesta aberració i crueltat cap als animals, en aquest cas els toros. Simplement per ètica i moral. Tal qual!

Per molt que em diguin que és tradició, cultura, art... que si el toro és brau, que si no pateix, que viu embestint... Això són arguments? Va home, va!

Desitjo fermament que el Parlament català faci el que ha de fer. Que és ABOLIR aquesta crueltat que es dóna a les places de toros del nostre país!

CATALUNYA HA DIT PROU!


PD: La nostra estimada Esperanza Aguirre s'està dedicant ara mateix a elevar la "corrida de toros" a bé cultural a la comunitat de Madrid... Sincerament, em fot fàstic que realment així pugui passar. Quan evolucionarem...?