dimecres, 3 de març del 2010

Evo Morales destinarà la meitat del seu sou a ajudar Xile i Haití

Evo Morales, president de Bolívia, va engegar ahir dimarts una campanya d'ajuda als damnificats pels terratrèmols d'Haití i Xile. Anomenada "Chile y Haití necesitan de ti", aquesta campanya està dedicada a recollir el màxim de diners possible entre la població boliviana per a col·laborar en la recuperació dels països afectats pels sismes d'aquests últims mesos.

"Si cada uno aportáramos un boliviano (la unidad monetaria del país) tendríamos diez millones de bolivianos (1 millón 434 mil dólares)" va dir el president bolivià.

La qüestió que m'ha semblat destacable és que, com ja diu el títol de l'article, el president Evo Morales destinarà el 50% del seu sou a colaborar en aquesta campanya. Alhora que tots els ministres i viceministres aportaran el 30% dels seus respectius sous.

Un president d'un país aporta la meitat del seu sou a una causa justa! Desgraciadament, no puc imaginar-me a Zapatero o al Rei destinant part del seu sou a causes que valen la pena. I dic, desgraciadament.

Tan de bó aquest gest fós un exemple per la resta de mandataris del món. On estan ara els que van a les reunions del G-7, G-15 o G-merdes?! Apostem per una globalització real? Per mi la globalització s'exemplificaria en aquests casos concrets! Ara és quan aquestes reunions dels líders mundials, dels presidents més rics del món tindria més sentit. Potser és que si es reunissin ara no seria per produir guanys sinó per mostrar una mica d'humanitat, i clar, sense benfici no hi ha pacte, no?

Però, faran ells el mateix que el president Morales? Estic segur que no. Tan de bo, però ho dubto fermament.

I d'altra banda, es veu com Evo Morales és l'exemple del que hauria de ser la classe política a tot arreu i, en concret al nostre país. Una classe política propera als ciutadans, una política de la qual els ciutadans se la puguin sentir pròpia i representativa dels seus interessos.
No ha de ser, crec jo, la classe política una classe social superior. Una cosa tancada en un Parlament i que ningú pot accedir ni sentir-se proper.
Cal que sigui la política una cosa propera al ciutadà, al poble. I aquest és l'error que s'ha comès en el nostre país durant anys. Un error que el senyor Evo Morales evita amb accions com aquesta última.

Lloable l'actitut del senyor Evo Morales. Molt lloable!