dijous, 4 de març del 2010

Posem-ho en dubte...








Continua sent la manipulació mediàtica el pa de cada dia al nostre país i, sobretot, a l'Estat espanyol. No considero tampoc que els vídeos (ni aquesta notícia) aquests reflecteixin la veritat absoluta del que realment va passar, perquè per poder afirmar tal cosa cal anar més enllà dels mitjans, cal mirar-ho amb els propis ulls. Però el que estic segur és que la intenció de malmetre la imatge de Cuba és clara per part dels mitjans espanyols i dels polítics dels països occidentals.

És doncs, una nova mostra del poder que tenen els mitjans de masses de ensenyar la seva veritat, una veritat que creiem pura i real, però que en el fons no deixa de ser una manipulació intencionada per malmetre la ja mala imatge del país cubà.

Simplement tinguem informació dels dos costats. Que cadascú jutgi quins s'apropen més a la realitat. Jo, ja ho he fet.

Ens bombardegen diàriament amb notícies de molts colors. Cal relativitzar-ho tot o, com a mínim, certificar que el que es diu sigui realment el que succeeix. No ens creguem tot el que ens diuen.

Informem-nos!


PD: L'Estat espanyol és el primer que alça la veu davant el que consideren una injustícia en aquest cas. M'agradaria recordar que Jon Anza porta desaparegut prop d'un any, sense que els seus familiars ni els seus amics en sàpiguen res. Bé, sí, saben que no veuran el seu amic mai més perquè el més probable és que sigui mort. Una mort on els que ara critiquen a Cuba, van ser els que van provocar el tràgic i volgut final de Jon Anza.

També són els mateixos que varen dir no fa tant: "Por mi como si se ponen todos en huelga de hambre, con Otegi el primero y llegan hasta el final. Tendríamos un problema menos."
Ara posen el crit al cel quan ells estan desitjant la mort de dissidents polítics bascos. Hipocresia a la espanyola! Ens anem acostumant...