dimecres, 10 de març de 2010

Que no volem més corrides, collons!


A veure quan els queda clar als diputats d'aquest país... NO VOLEM MÉS CORRIDES DE TOROS AL NOSTRE PAÍS!

L'altre dia, el diputat del PSC argumentava a un defensor dels animals que es posicionava en contra de les corrides de braus, que els antitaurins no eren superiors èticament, que com a persones tenien el mateix nivell ètic que la resta. Doncs perdoni, a mi em sembla que el que estan fent els diputats i diputades del Parlament és evidenciar que ells es creuen superiors.

El debat no hauria de ser ara entre els parlamentaris, no. El debat ja es va donar al carrer amb els centenars de milers de persones que van firmar contra el maltracte animal que es dóna a les places de toros. És allà on es va donar aquesta discussió. Allà va ser on el país va decidir què en vol fer de les corrides de toros. Ara, el que s'està fent al Parlament és canviar aquesta posició de força, s'està tapant la boca poc a poc a tots els que van firmar la ILP.

Per mi, no tenen cap potestat, en aquest tema concret, els diputats catalans.

Especialment, els grups polítics que estan utilitzant el vot unitari per a tota la formació. Qui són ells per imposar, en aquest tema especialment, el vot a algun dels seus diputats? Estic segur que milers de votants del PSC van firmar per l'abolició de la fiesta nacional, hi posaria la ma al foc.

Estem parlant d'un tema que, a excepció de ICV i potser ERC, no està contemplat en els estatuts ni en els programes electorals dels partits polítics. Per tant, que no s'enganyin! No tenen, en aquest tema, la potestat de dir: "ells m'han votat, tinc poder per votar el que em doni la gana!". No, en aquest cas, no! Es tracta d'un tema transversal, que no n'entén de dretes ni d'esquerres, que no n'entén de polítiques determinades. En aquest tema el que entra en joc és la ètica i la moral, enfront la marbàrie que s'hi comet.

Per tant, els diputats catalans, que utilitzen la seva pròpia moral al reflexionar sobre el tema, no estan legitimats per fer el que ells creguin, sinó el que el poble català vol. I aquí és on rau el problema, senyors. Aquí és on la ILP mor. És en el moment que el diputat en qüestió pren una decisió pròpia en nom dels milers de votants, quan mata una lletra de la paraula "democràcia".

Imaginem-nos ara mateix que la votació està empatada en vots positius i negatius. Però falta per votar un diputat del PSC. Aquest diputat es declara totalment antitaurí. Tanmateix, la disciplina de partit l'obliga a votar negatiu a la prohibició. Vol votar contra les corrides, però no pot (suposo que no queda impune que algú se salti la disciplina de partit imposada). Realment, això seria una votació democràtica? Sincerament, no ho crec pas.

Per tant, està molt bé que vagin compareixent taurins i antitaurins. Està molt bé que la gent es posicioni a favor o en contra. Però no oblidem una cosa, és la majoria de poble català que està en contra de les corrides (només cal repassar enquestes). Els diputats no tenen cap potestat per influenciar en aquesta voluntat. La decisió del país ja es va prendre fa mesos, si ara la tomben serà un atac a la democràcia i a cadascuna de les persones del nostre país.

Que no ens enganyin, Catalunya no vol corrides. És així, i per molt que vulguin desviar el fons de la qüestió cap a temes identitaris, culturals i històrics, no ens faran canviar d'opinió.

Si volen saber què vol el poble català que facin un referèndum (ara que tenim la superllei que ens permet fer consultes popular, ep! amb el permís de Madrid). Que facin un referèndum que veuran com es mengen les paraules!

Collons!