dimecres, 10 de març del 2010

Amadeu Casellas lliure!


Finalment, l'anarquista Amadeu Casellas ha sortit de la presó. Després de 24 anys tancat a la presó, va sortir en llibertat el passat dia 9 de Març al migdia.

Una molt bona notícia i que, per suposat, s'hauria d'haver produït ja fa molt de temps. Cosa que no només dic jo, sinó que diu la pròpia Justícia. Perquè des del departament de Justícia, han explicat que l'Amadeu ha complert 8 anys més dels que ha passat a la presó.

Ara que algú m'expliqui com se li retornen 8 anys de vida i llibertat a una persona. Efectivament, no es pot.

Estem parlant que un terç de tot el temps que s'ha passat a la presó, no hi hauria d'haver estat! Quan es parlen de 24 anys a la presó, 8 ens semblen pocs, sí. Però 8 anys són MOLTS! Robar 8 anys a una persona és, per mi, més greu que robar milions de diners, molt més greu! Els diners no deixen de ser coses materials que pots recuperar (i que segur que acabes recuperant) si te'ls roben. Però i la vida? Qui li tornarà a l'Amadeu Casellas els 8 anys de vida? O potser és que per ser anarquista no li pertoquen ja? Potser seria aquesta última la pregunta interessant a fer-se.

Tanmateix, no ho oblidem, la qüestió no es queda aquí. Perquè ara ens diuen que són 8 anys els que fa que hauria d'haver sortit de la presó. Però que no ens enganyin. Li pertocaven 16 anys de presó per robar a bancs i no tenir cap delicte de sang? Personalment, ho dubto. Dubto que expropiar diners dels bancs per a finançar lluites obreres i socials comporti 24 anys de presó. Ho dubto i em sembla una aberració i una injustícia. Un exemple més que la justícia està polititzada totalment.

I sí, segurament hi ha gent que dirà: "bah! aquest noi està exagerant!" Ah si? Que li preguntin als pares i germans de Guillem Agulló si la justícia no està polititzada. Van matar el seu fill a ganivetades i l'assassí va complir 4 anys a la presó. Un assassinat que no tenia altra finalitat que la de matar un noi que pensava diferent. Per aquest assassinat, 4 anys de presó, 4! La meitat d'anys que ha complert de més l'Amadeu...

Amadeu Casellas, 24 anys per robar bancs. Pedro Cuevas, 4 anys per matar una persona.

Algú segueix pensant que la justícia no deixa de ser política? Jo, fa temps que m'he tret la vena dels ulls. No em tornaran a enganyar!