dimarts, 27 d’abril del 2010

Treballant en les comissions de Gràcia Decideix

Des que es va celebrar la 2a Assemblea de Gràcia decideix i em vaig inscriuré a la Comissió de Comunicació ara farà més de 15 dies he pogut començar a veure com és la plataforma des de dins. He començat a treballar colze a colze amb d'altres graciencs de la comissió i he vist que les assemblees no són més que una forma d'exposar la feina feta a les altres comissions i a d'altres graciencs que encara no s'han avingut a donar un cop de mà. La consulta no és prepara amb una assemblea sinó és una feina del dia a dia ja sigui via e-mail com presencialment en reunions de les comissions.

Des que estic a la comissió he pogut constatar el volum de feina que comporta celebrar una consulta, encara que sigui a un any vista, si es vol assegurar les mínimes condicions d'èxit. Sobretot m'ha agradat el sentit crític de les comissions de Gràcia Decideix (GD) sobre els errors que està tenint Barcelona Decideix (BD) en qüestió d'organització i atenció als districtes, entre d'altres.

Puc explicar que s'està treballant en la Comissió de Comunicació en la dinamització de les noves tecnològies Twitter, Facebook i Web, per anar informant a tots els graciencs dels avenços de la consulta. També es pot dir que GraciaNet ha ofert el seu servidor als diferents districtes de Barcelona. També BD va posar sobre la taula alguns dels lemes que es podrien usar per animar a la participació, encara que segons la meva opinió són gens encertats ni bons; esperem que a les pròximes assemblees i comissions dels districtes se'n decideixin algunes de més creatives. També s'ha dut a terme la parada informativa el dia de Sant Jordi on es van apuntar una trentena de nous voluntaris que se sumen als ja inscrits i ja es planteja repetir l'experiència.

De moment es podria dir que Gràcia decideix està fent una feina quasi impecable i que Barcelona decideix molt deficient, així que necessita millorar. S'està demostrant que les coses des dels barris sortiran molt millor.

Endavant! Ací queda.