dimarts, 6 d’abril del 2010

Salvem el Roser!

L'alte dia es va posar la primera pedra del que futurament serà un nou parador nacional a la ciutat de Lleida. Un parador que es constuirà al Roser, edifici històric símbol de la lluita antifranquista i de alt valor històric i sentimental català. Icona de la lluita contra l'ocupació espanyola, el Roser és un edifici històric de Lleida i ara el volen convertir en un hotel de cinc estrelles, un parador nacional (carregat com tenen tots els paradors del rerefons franquista).

L'altre dia es va dipositar la primera pedra d'un projecte que no està exempt de polèmica a la ciutat. La Plataforma Salvem el Roser (vídeo explicatiu) porta dos anys reclamant que s'aturi el projecte i que es respecti el Roser com a símbol històric de Lleida, tanmateix, no els han fet cas i han tirat endavant amb la construcció del parador.

No només neix la polèmica únicament de l'oposició de gran part dels moviments socials i dels ciutadans i ciutadanes. La repressió ha estat un dels pals de paller de les autoritats per a silenciar les protestes de Salvem el Roser. Us deixo un vídeo que explica els fets que es van dur a terme durant la diada de l'11 de setembre del 2008 a Lleida:



Com es pot veure al vídeo, el jove detingut no fa absolutament res, més enllà de cridar. L'únic punible que es pot veure al vídeo és l'actitud arrogant i violenta del mosso d'esquadra cap al jove detingut, una violència desmesurada i sense arguments que el vídeo demostra clarament.

Estem davant d'una nova detenció il·legal i que es fa, única i exclusivament, amb l'objectiu de mostrar als que protesten, què és el que els pot passar si reivindiquen el que és seu. Un exemple de tants que n'hi ha de com els moviments socials pateixen la repressió dels cossos policials amb l'objectiu d'espantar i de buscar sempre un cap de turc.

Cal denunciar la repressió que pateixen els moviments socials del nostre país. Mostres innegable de detencions il·legals com les del vídeo són absolutament denunciables i, malauradament, són el pa de cada dia al nostre país. Que tinguin clar que la repressió no ens aturarà, que no ens farà callar!

Volem que el Roser segueixi sent del poble, de la gent! No volem que s'elititzi un símbol del nostre país com aquest i que se'l converteixi en un parador nacional! Perquè reclamar això no és cap delicte, Gerard Absolució!