dilluns, 19 d’abril del 2010

La consulta a Barcelona, a debat: la data

Com ja s'ha dit en aquest bloc, la data triada per la celebració de la consulta a Barcelona és el dia 10 d'Abril de l'any 2011. Una sèrie de consideracions sobre aquesta tria:
  1. Crec que és l'opció que respecta millor la temporalitat del procés. És a dir, crec que és la millor opció per a dur a terme totes i cada una de les tasques necessàries per fer una bona consulta: recaptació de fons, recaptació de voluntaris, formació de les diferents assemblees de districtes (molts estan encara en fase prematura), treball de carrer, etc.
  2. Crec que és una bona decisió tenint en compte la implicació de la gent. Evidentment, encara falta molt, però veient com està anant el procés, és l'opció que temporalment és més efectiva. Una opció a finals d'aquest any aprofitaria molt millor l'impuls de les onades de consultes d'aquests últims mesos, però crec que era inviable per logística i organització del procés. També cal tenir en compte que la implicació de la gent durant l'estiu és molt baixa, degut al període vacacional. Per tant, una consulta a finals d'any potser seria massa d'hora.
  3. Alhora, també crec que té un clar inconvenient, està immersa (no legalment, però sí a nivell polític efectiu) en un cicle electoral. El dia 29 de maig de l'any que ve, hi ha eleccions municipals i crec que pot ser un fet que afecti a la consulta independentista, sobretot tenint en compte les ganes que tenen sempre partits polítics i presonalitats de fer-se seva la celebració de les consultes. Cal remarcar el caràcter popular i ciutadà que ha de tenir la consulta.
  4. Una curiositat, el dia de la consulta coincidirà amb els 80 anys de les eleccions municipals que van servir per tombar la Monarquia espanyola, el dia 12 d'abril de 1931.

La data ja està triada, amb els seus pros i els seus contres. Ara toca treballar per atenuar els inconvenients i aprofitar els seus avantatges. Fer que la consulta a Barcelona sigui tot un èxit.

Endavant! Que hi ha feina!