dimecres, 21 de maig del 2008

Un any més Andorra es queda fora de la final d'Eurovisió


Doncs Sí, una vegada més i ja en són 5 les vegades que Andorra queda fora de la final d'Eurovisió. Dit d'una altra manera, Andorra mai ha arribat a estar entre els 10 països escollits per anar a la final d'aquest certamen actualment surrealista.

Aquesta vegada a estat amb la cançó "Casanova" de la cantant catalana Gisela, la escollida per no passar a la final d'Eurovisió. Sé que la possibilitat que Andorra hagués arribat a la final és i serà gairebé impossible per culpa de com està organitzat tots aquest circ de trapezistes que li fa perdre la credibilitat a la finalitat d'aquest certament. El que em fa més gràcia és que encara es digui "Festival de la cançó d'Eurovisió", si fos per mi, ja haguera suprimit: de la cançó i posaria "Festival del big freak i de les amistats d'Eurovisió". Com ja he dit per mi és el Festival del "big freak" perquè al festival el que importa és qui fa més el ridícul, és a dir, ser el "gran friki". Que no s'enganyin aquells que encara diuen que Eurovisió es segueix premiant les qualitat musical, no senyor, això de cantar ja ha passat a la història tant sols us heu de passar pel youtube i posar Eurovisió 2008 i veure el panorama. El chikilicuatre és el personatge més decent dels concursants freaks, i això es dir molt. L'altre punt clau, és el que entra en joc per a la part final del certamen que és el moment del "amiguisme veïnal". Aquest amiguisme veïnal consisteix a que els màxims punts que es poden donar si no recordo malament 12, 10, 8,7,6... són donats als nostres amics veïns, i això es feia més patent abans quan enlloc de trucar per votar, anava tant sol per jurats (allò era criminal). Per això és més divertit veure el Festival per TVE (Televisió Espanyola), perquè el comentarista oficial de Eurovisió des que tinc memoria és el l'adiví Uribarri. Abans que donguin els vots ja t'ha dit on aniran a parar, i com sempre acerta. Per aquesta raó ja li van donar un cop d'atenció que això no ho podia fer perquè desprestigiava el certamen (visca la censura!). Però home, que esperem si Espanya forma part dels 4BIG( Els quatre estats que donen més diners al festival d'Eurovisió). A conseqüència d'aquest amiguisme fa que els països de l'est d'Europa sempre estiguin allí amunt, i si a la vegada ho barreges amb frikisme pervers ja tens la guanyadora.

Aquí queden 2 perles que m'agradaria remarcar que és el 4BIG, que com he dit són els 4 estats que donen més diners al certamen que són Espanya França, Anglaterra i Alemanya. Al ser del 4BIG passes a la final directament des de fa 3 o 4 anys, això ¿no són trampes?. Doncs per mi, sí, per mi es manegar (amañar) el concurs, si no els voten doncs no passen. A mi em recorda aquest fet a una universitat privada, si pagués doncs passes. Com sempre passa els diners ho compren tot.

Per últim, la meva crítica va dirigida a Andorra. Vull criticar les passes enrrere que ha fet Andorra en la defensa del català. Els primers 3 anys les cançons eren integrament o quasi integrament en català, que passa ara? L'any passat, ja tant sols era 1/2 de la cançó en català, i ja aquest any tant sols ha estat una frase de 3:12: "Vull escoltar que tu m'estimes". La próxima ja vec que serà tant sol integralment en anglès... Pot semblar una estupidesa que es parli català en una cançó però per mi es un signe de les polítiques que es porten en contra de la defensa de la llengua catalana. Ens falta consciència, els català a les balears s'està substituint per l'alemany, al país valencià perd davant del castellà, a la catalunya nord sembla començà tornar a néixer gràcies a les bressoles, a Andorra es venen, a l'Alguer ja s'ha tornat un estigma esporàdic i el principat tenim un president que es ven a Madrid i es baixa els pantalons no defensant els nostres interessos. Si volem formar un país lluitem pel que és nostre!! Aquí tenim un exemple de feblesa lingüística.

Tot i així, ho segueixo confessant jo sóc d'aquells que segueix veient aquest certamen per a veure qui fa més el ridícul.

Nois, ja sabeu on van els nostres impostos: a mantenir Eurovisió xD.

Salut i força al Canut

1 comentari:

Anònim ha dit...

Jo tmb penso que aquest certamen s'ha convertit en un autentic circ politic. Ja nomes el que importa es vota al que viu al costat teu, i ja no es vota per la cualitat musical dels participants. Antigament, segons el que diuen, aquest concurs el cual jo tmb el segueixo, servia per donar a coneixer la musica de cada pais, i inclus obrir fronteres als participants, pero ara l'objectiu ja no es aquest. Per tant, penso que tan Espanya com Andorra, hauria de renunciar a participar en aquest concurs, tal i com va fer Italia fa uns cuants anys, i els del est que es vagin a riure de s'ha mare.

D'altra banda per a mi Eurovision ha estat un dels programes que esperava cada any. Amb aquest programa s'han donat a coneixer grandisimes cançons com...
Laaaa, la, la, la, la, la, la, la, la, laaaaaa!
O... Desde que llegaste ya no vivo cantando Eh! Vivo soñando! Eh!
O... Europe living a celebration, todos juntos vamos a bailar..
Y ara per ultim... 1 el brikindanc, 2 el crusaito, 3 er maikeilyason, 4 el robocop, baila el chiky chiky, baila el chiky chiky lo bailan lo heavy y tambien lo friki! XD

Oh Casanooovaaa lalalalalaaa! Mola aquesta canço! Es festivalera i penso que hauria d'haver pasat...
:(

Per cert... el lalalala de la Massiel al final va guanyar o no? Tooongo!!!!