dijous, 29 de maig del 2008

Sebastià Salellas


Ahir, dia 28 de maig, ens va deixar l'advocat Sebastià Salellas. L'advocat gironí va morir ahir al matí a un hospital de Barcelona, on l'havien ingressat per l'agreujament d'una hepatitis i la infecció d'un paràsit que li ha produït la mort.


Sebastià Salellas va ser més que un advocat. Va ser un lluitador a favor de les causes que ell creia correctes. Es va convertir en l'advocat més important en defensa dels drets dels immigrants, de persones processades per pertànyer a grups alternatius i, sobretot, en defensa dels militans independentistes.


Unes de les seves defensen més destacades van ser en els casos dels detinguts del Raval (entrevista a VilaWeb TV) i el dels imputats per la crema de fotos del rei a Girona, així com la defensa de la Núria Portulas.


Sebastià Salellas, junt amb el seu fill Benet, van defensar els 17 independentistes que van portar l'Estat espanyol al banc dels acusats al Tribunal Europeu dels Drets Humans, que va concloure amb una condemna de l'Estat per no haver investigat les tortures durant les detencions de l'Operació Garzón el 1992. Anteriorment Salellas havia estat l'advocat de diversos independentistes acusats de pertànyer a Terra Lliure durant els anys noranta.


Suposa, doncs, la seva mort una pèrdua no solament d'un advocat qualsevol sinó d'una gran persona i d'un gran lluitador per l'independentisme i pels moviments alternatius.


Fins sempre, Sebastià!