dijous, 18 de febrer del 2010

Zutik Euskal Herria!

Quelcom es mou a Euskal Herria. I, sobretot, quelcom es mou al sí de l'esquerra abertzale.

Ahir es van fer públiques les resolucions del procés de debat intern que ha tingut lloc a tot el territori basc. Fruit de les converses i els debats duts a terme els últims mesos, han elaborat un nou document on es poden llegir els principis de l'estratègia de l'esquerra abertzale.

Realment, aquest nou document no fa res més que recalcar i remarcar els objectius ja exposats a la declaració d'Alsasua(*) el passat 15 de novembre. Per tant, no aporta res de nou i, no deixa de ser una nova forma de donar a conèixer la situació d'Euskal Herria i, en concret, la visió de l'esquerra abertzale.

I, tant a la declaració d'Alsasua com a aquest últim document, els independentistes bascos deixen clar que aposten per una nova etapa política al país basc. Apostant per un procés democràtic i purament polític, basat en el diàleg i en vies allunyades de la violència.

És més que probable que els agents de l'Estat espanyol girin la mirada a aquest nou gest de l'esquerra abertzale. De fet, n'estic segur. Però cal que la gent l'escolti com cal i que, també, els partits nacionalistes bascos moguin fitxa. Aralar i EA ja s'han posicionat a favor de la posició de l'esquerra abertzale. Cal que es crei un bloc popular i polític de caire sobiranista per retornar la normalitat política al País Basc. I aquesta normalitat només arribarà quan l'esquerra abertzale puguin tenir una representació política real.

En aquest blog, no girarem la vista al procés que s'està duent a terme. Utilitzarem aquesta eina per difondre el que l'Estat espanyol intenta tapar i no ensenya.

Per acabar, uns quants vídeos que mostren i expliquen quina és aquesta proposta de l'esquerra abertzale. No tot és ETA a Euskal Herria. Aquests videos ho mostren:

  • Vídeo del judici a Arnaldo Otegi acusat d'enaltiment de terrorisme per un acte a favor d'un pres basc.
  • Declaració d'Altsasu(*):


  • Parlament d'Arnaldo Otegi explicant el procés que es vol portar a terme a Euskal Herria, per part de l'esquerra abertzale.





PD: Recordar que avui, dia 18 de febrer, comença la setmana de solidaritat amb Euskal Herria. Amb un cicle de xerrades a diferents punts del territori català. Mostrem la nostra solidaritat i el nostre suport a la causa basca.