dimecres, 10 de febrer del 2010

Paraula de Losantos...

Avui, a la secció de la crítica radiofònica de l'AVUI, he llegit aquesta frase del senyor Losantos:

“Yo dije la verdad Esquerra se reunió en Perpiñán para pactar que mataran en Zaragoza y en Madrid, pero no en Barcelona”

És magnífica la capacitat que té aquest home de saber-ho tot. Poder afirmar què van pactar és una demostració d'omnisciència impressionant. A partir d'ara aniré amb compte amb el que faig perquè ara ja sé que el senyor Losantos m'està vigilant.

Estimat senyor Losantos. No serà que la sortida a aquest conflicte a Euskal Herria sigui asseure's a parlar amb ETA?

No tinc ni idea de què van parlar en aquella reunió que va tenir lloc a Perpinyà, entre membres d'ETA i en Carod. No en tinc ni idea. Però la qüestió és que, sigui per casualitat o per causalitat, des de llavors no s'ha produït cap atemptat a territori català.

No és aquest un exemple que el que es necessita per acabar amb la violència és asseure's a parlar (ja no dic arribar a bon port, dic asseure's!)? Continuant amb la política policial actual no s'aconseguirà res. Porten anys intentant-ho i no poden acabar amb ETA. Ni han pogut, ni podran! I no estic donant suport a cap dels bàndols, simplement dic que no podran.

I no només això. No només no donen opció al diàleg, sinó que tallen les vies de solució al conflicte il·legalitzant partits, processant independentistes... Realment estan buscant una solució al problema o el que volen és seguir aconseguint vots a costa d'ETA? Reitero que no veig una solució policial al problema. Veig abans una aposta d'ETA a obrir una nova etapa en el procés d'alliberament, que una derrota policial d'ETA.

Reprimint els independentistes i les ments dissidents no se solucionarà el problema. Perpetuant les agressions a Euskal Herria només servirà per fomentar més violència.

El diàleg és la solució, recordem-ho.