divendres, 26 de febrer del 2010

Enquestes que ensenyen les vergonyes espanyoles


La UOC ha presentat un nou estudi sobre la situació de l'independentisme català, vist tant des del punt de vista català com espanyol. Aquí podeu veure el document sencer, però a mi m'agradaria destacar-ne dos preguntes concretes.

Si Catalunya celebrés un referèndum i votés a favor de la seva independència, què creieu que hauria de fer el govern espanyol?


Acceptar la voluntat del poble català: SI-51,6% NO-41,6% NS/NC-6,7%



Estem parlant que si el poble català votés en referèndum (una eina refotudament democràtica) que vol la independència de Catalunya, el 41,6% dels espanyols NO acceptaria aquesta decisió. NO respectarien una decisió de tot el poble català. Em sembla una mostra tan antidemocràtica que em costa de creure que realment la gent pugui pensar així. De veritat que els espanyols pensen així? Neguen una voluntat a la majoria del poble de Catalunya? Em sembla una dada absolutament impressionant.
Es negarien a acceptar l'innegable en una democràcia! El dret del poble a decidir què és el que vol!
Proposo establir una nova matèria a les escoles espanyoles, una assignatura titulada: DEMOCRÀCIA. I que es dediquessin a fer el que no fan els espanyols actuals: aprendre que significa aquesta paraula, i actuar en conseqüència. Decidir si volem una democràcia real o un teatre com tenim ara mateix.

I la cosa no es queda aquí. Hi ha una altra pregunta (de fet, són dues) que m'ha semblat més interessant. Diuen així:

Creieu que els pobles del món tenen dret a l’autodeterminació, és a dir, a decidir lliurement i democràticament el seu futur polític?

En termes generals, sí - 80,2%
En termes generals, no - 12,9%

Depèn/en alguns casos - 5,1%

NS/NC - 1,8%


Ara bé, lo bo:

En el cas concret de Catalunya, creieu que ha de tenir dret a decidir lliurement i democràticament el seu futur polític?
SÍ - 40,1%
NO - 53,6%

NS/NC - 6,3%


No em puc explicar la quantitat d'hipocresia que reflecteixen aquestes dades. Es pot ser tan hipòcrita?! El de fora ens sembla bé i després que no ens toquin a nosaltres?! Va home, va! No siguem tan hipòcrites home!

No vull pertànyer a un país antidemocràtic i hipòcrita! No ho vull! I com no canviaran, només puc entendre una paraula que comença per "indep" i acaba per "endència".