divendres, 20 de juny del 2008

Català a les Universitats catalanes!

Segons va exposar TV3 l'altre dia, la Generalitat de Catalunya i els rectors de les universitats públiques catalanes i espanyoles van arribar a un acord. Aquest acord consistia en el requisit del coneixement de la llengua catalana pels professors que vulguin accedir a les universitats del Principat. Serà, doncs, necessari que els professors tinguin el nivell C de català per a poder impartir classes a les aules d'universitats catalanes.

Fins ara, conéixer el català es considerava un mèrit a part per part del professor en qüestió i era una qüestió que depenia de cada centre. Arran d'aquest acord serà un nou requisit d'admissió. Tant si el professor en qüestió és de Catalunya, de l'Estat Espanyol o de fora de l'Estat.

Hi ha, però, una excepció que és quan el professor es tracta d'un especialista "molt reconegut" d'alguna matèria concreta, que no estaran sotmesos a aquesta norma.

També especificar que algunes universitats, com la Universitat de Girona, ja exigia des del 2005 el coneixement del català als seus professors.

Ací queda
Siau!