dimecres, 26 de març del 2008

Jo estic a favor del Tibet: Boicot a Pequin 2008!


Simplement em dedicaré a mostrar la meva postura sobre situació que esta vivint actualment el Tibet a causa de la opressió de la Xina al poble Tibetà. Aquest any són els Jocs Olímpics de la Xina, país que infringeix els drets humans i no permet la llibertat de premsa (situant-se en les últimes posicions del rànquing). Em de permetre que uns jocs que suposadament serveixen d'aparador a tot al món per a mostrar un model de país a seguir? Jo crec que no, un país que fa cinquanta anys que manté oprimit el poble Tibetà. També tinc la necessitat de denunciar que manté enganyat al seu poble a base de la censura, aquella paraula que ens recorda a franquisme, (tot i que encara en vivim nosaltres com va passar amb la censura de la publicació del Jueves). Aquesta censura es demostra en el fet que tant sols es publiquen publicacions escrites revisades pel règim Xinés i afins als seus interessos. Aquest fet obliga a molts d'ells a entrar a la via d'internet per a poder accedir a la informació veraç sobre el seu propi país, tot i així, la Xina també s'ha encarregat de prohibir milers de pàgines (algunes d'elles pornogràfiques acusades d'inmorals), entre elles hi va estar durant un temps la enciclopèdia lliure Wikipedia. I aquest fet, no és l'unic, el més recent d'ells va ser fa dos o tres dies quan hi va haver l'encesa de la flama a Olímpia i dos membres de Reportes sense fronteres que van mostrar una pancarta a favor de la llibertat de premsa y dels drets humans interrompien un discurs durant l'acte de l'encesa de la flama. Fins aquest punt seria tot normal ja que succeeix en partits de fútbol i altres actes, però en aquells moments en les televisions xineses emetien unes imatges gravades sobre les ruïnes d'Olimpia per aparentar que l'acte havia succeït sense incidents. Això és un model a seguir pels altres països?

Aquests fets s'han de permetre? La resposta és no, els drets humans han d'estar per sobre d'un ideologia o altra. Per això considero que s'ha de fer boikot a aquest jocs olímpics. Els primers dirigents que estàn a favor d'aquest fet han estat el president de la República francesa Sarkosi i el princep Carles (Anglaterra), tot i que també han començat a ploriferar iniciatives per aquest boikot. Endavant! El centenars de morts de tibetans ens mans de la polícia xinesa en aquest últims dies ens han de fer veure que em de caminar junts en contra d'aquest estat opressor i contra aquest Jocs Olímpics de broma. Així que animo a aquelles personalitats importants que no assisteixin a la gala de l'encesa de la flama al inci dels jocs, i prego que la flama olímpica no passi pel Tibet com el poble demana.

Per això, seguint el que ha fet el nostre company bloggaire Juli Cuéllar afirmo públicament jo estic a favor del Tibet i subscric plenament les reclamacions dels tibetans en lluita i manifesto que estic a favor:

  • d'aturar el trasllat de colons xinesos al Tibet i la discriminació dels tibetans.
  • de la protecció i preservació de la identitat tibetana: cultura, llengua, medi ambient i tradicions religioses del Tibet.
  • del compliment de la llei al Tibet.
  • de l'alliberament immediat de tots els presoners polítics tibetans, incloent el genuí Panchen Lama Gedhun Choekyi Nyima (desaparegut fa 12 anys).
  • d’acabar amb els avortaments forçats, infanticidis i esterilitzacions de les dones tibetanes.
  • de dir NO als atacs indeguts, absurds i insultants contra el Dalai Lama i dir SÍ al seu retorn al Tibet com a líder espiritual de la seva gent.
  • dels 6 milions de tibetans que actualment són hostatges de la Xina




Junts i endavant!
Siau!