diumenge, 9 de març del 2008

Decideixo Decidir!

QUE ES TRANSFEREIXI A LA GENERALITAT LA COMPETÈNCIA EN LA CONVOCATÒRIA DE REFERÈNDUMS!

Actualment, la competència en la convocatòria de referèndums és una competència exclusiva de l'Estat Espanyol [art. 149.1.32 Constitució espanyola]

La via legal perquè aquesta competència passi a mans de la Generalitat és a través de l'aprovació, al Congrés de Diputats, d'una Llei Orgànica per la qual s'estableixi la transferència [art. 150.2 Constitució espanyola].

Per tant, o bé s'incloïa aquesta competència en un Estatut [ja ens ha passat l'ocasió], o bé es fa una llei orgànica especial de transferència com la que es va fer per transferir la competència de trànsit als Mossos d'Esquadra [de només tres articles i que tècnicament és ben senzill]. Realmet é sun tema de voluntat política.

Per iniciar el procés legislatiu necessari perquè es pugui fer aquesta Llei Orgànica de transferència competencial, només cal que el nostre Parlament presenti, a la Mesa del Congrés, una proposició de Llei en aquest sentit de manera que hagi de ser el Congrés qui decideixi políticament. Què podem fer perquè el nostre Parlament atengui la nostra demanda i iniciï aquest procediment legislatiu? Doncs tenim la via del dret de petició com a dret fonamental que ens empara tant a nivell individual com col·lectiu, ja que la iniciativa legislativa popular, en aquest cas, està barrada en implicar una llei orgànica.

Així doncs, us proposem de reunir el màxim nombre de signatures en una mateixa petició col·lectiva adreçada al Parlament de Catalunya en la qual se li demani que presenti a la Mesa del Congrés de Diputats una proposició de Llei que reclami el traspàs de la competència plena en matèria de convocatòria de referèndums. Però no només ens calen les signatures, també caldrà de defensar-les amb potents mobilitzacions ciutadanes, i sempre tenint en compte l'escenari europeu.

[Plataforma pel Dret a Decidir - Recollida de signatures]