dimarts, 4 de març del 2008

ERC és l'única que pot aturar el PP a Lleida i Girona


Intentaré ser molt escuet i no allargar-m'hi gaire per no aborrir. Aquesta nit estava navegant per internet quan he tornat a topar amb aquest titular "Girona decideix: ERC o PP?" que ja havia vist en diverses ocasions en aquells dies però també hi havia un segon article que deia "Només Esquerra Republicana pot aturar el PP a Lleida". L'impacte va ser tal que ràpidament vaig voler llegir-ho. Aquí ens expliquen que en les eleccions del 2004 Lleida i Girona van ser les 2 úniques províncies del que actualment de l'estat espanyol, tot i així, no va rebre representació per un ventall de 700 vots que van decantar aquells dos diputats a esquerra. Això ha fet saltar les alarmes a ERC ja que ell és l'únic que pot aturar que aquells diputats vagin a PP enlloc de ERC, ja que els diputats són escollits per la llei de Hondt.

En les eleccions del 9 de març no s'esperen grans canvis per això els 5 diputats ja estan sentenciats que seran 2 pel PSC, 2 CIU i 1 a ERC. Tot i així queda un últim diputat per Girona que no està decidit on anirà a parar.

En el cas de Girona hauria de passar el següent perquè aquell diputat que podria ser del PP anés a parar en un altre partit:

PSC ---> Si aconsegueix 12.134 vots més que a les anterior eleccions.
CIU ---> Si aconsegueix més de 28.295 vots més que les anterior elecions.
ERC ---> Ha de duplicar els vots que rebi el PP! I fa quatre anys el superà per tant sols 700 vots de diferencia.
ICV ---> Si aconsegueix 26.671 vots més que les anteriors eleccions.

Així es demostra que el vot útil per a que el PP no tingui representació d'aquí Girona recau a ERC. El problema es suma el fet que l'electorat del ERC es molt exigent sobre l'actuació del seu partit perquè engloba diverses visions de l'independentisme i de com a d'actuar ERC. I alguns sectors ja han anunciat que votaran en blanc o l'abstenció, i que podria condemnar a Girona a tenir representació del PP.

Per aquesta raó ja s'han creat campanyes per evitar aquest fet com: StopPP.gi . Aquí podreu trobar una explicació molt detallada amb un vídeo penjat ja ha youtube que és aquest.

Així que sol dir, Gironins i Lleidatans no caigueu en l'embaucament de la demagogia del PSC o CIU al·legant que ells són el vot útil a Girona i Lleida, sinó l'únic partit que pot evitar que el partit popular arribi a Girona com l'any 2000, es votant a ERC .

Bona nit,