dimarts, 28 de setembre del 2010

Rere la cortina

Tothom diu que els polítics són uns mentiders i que no es mereixen ser votats, però al final guanyen els de sempre.

Tothom diu que els bancs són uns lladres, que no fan més que robar als ciutadans. Però tothom té la seva llibreta al banc.

Tothom crida que els sindicats majoritaris (CCOO i UGT) no representen els treballadors i que venen els seus interessos al millor postor. Però, a Catalunya, el 90% dels treballadors, que ho estan, estan afiliats a aquests dos sindicats.

Tothom clama al cel contra les reformes socials aplicades per Zapatero. Però després tots cauen al seu "voto útil".

Tothom sap que les reformes venen imposades des de la Unió Europea. Però quan dius que la solució seria sortir-ne, et titllen d'antisistema.

Tothom enten que la reforma laboral és un atac als treballadors. Però busquen mil i una excuses per demà no fer vaga.

Tothom voldria que el dret a l'habitatge fós un dret real i palpable. Però a la que poden, treuen benefici propi amb l'habitatge.

Tothom es queixa que la classe política està allunyada de la ciutadania. Però quan hi ha exemples de democràcia real, hi van els quatre de sempre.

Tothom es queixa del preu del transport públic a Barcelona. Però a la manifestació de gener no vam arribar ni a les 2000 persones.


Tothom parla, parla i parla. Però a l'hora de la veritat, ningú es mou del seu lloc. Fàcil i gratuït és obrir la boca per protestar. Parlar, parlar i parlar; actuar? Els antisistema de sempre, oi?



2 comentaris:

greips ha dit...

D'on l'has tret aquesta dada?
"a Catalunya, el 90% dels treballadors estan afiliats a aquests dos sindicats."

No és que sigui falsa, és que és impossible! :D

Xavi Lluveras ha dit...

Vaig llegir, ho sento no recordo on exactament, que el 90% dels treballadors afiliats a algun sindicat, ho estàna a CCOO i UGT.

Potser no m'he sabut expressar correctament.