dilluns, 20 de setembre del 2010

No valen excuses, el 29-S a la vaga!

Sí, jo també penso que els sindicats majoritaris han deixat d'actuar per les treballadores.
Sí, jo també crec que els sindicats s'han convertit en una institució més de l'aparell polític de l'Estat. Sí, crec que han perdut aquell caràcter reivindicatiu que havien de tenir.
També crec que s'han allunyat del que hauria de ser el seu lloc, prop de la classe treballadora.
Crec, també, que el fet de rebre importants subvencions del Govern els hi treu credibilitat.
Que repetides vegades han venut els interessos de la classe treballadora al més bon postor, també ho penso.
Que han fet aquesta vaga general tard, i per netejar la seva imatge de cara enfora, sí, també.

Però la vaga del dia 29-S va més enllà. Hem de mirar més enllà dels sindicats., és la classe treballadora la que ha de sortir al carrer, la que ha de prendre els carrers per reclamar el que ha de ser seu. Hem de valorar i encarar aquesta vaga com un pols treballador-Estat, democràcia participativa-decret, treballadors-patronal, drets socials-injustícia social, justícia social-abús del capital...

Hem de ser capaços d'actuar a banda d'UGT i CCOO. Hem d'aconseguir autogestionar una lluita contra la reforma laboral, contra les retallades, contra la injustícia socials i laboral. Hem de ser capaços i apostar per fer-ho.

No valen excuses. Tenim l'alternativa de canviar-ho, de donar-li la volta. Podem i volem ser els protagonistes d'aquesta vaga general. Podem tombar la reforma laboral, si és el que volem. Només cal sacrifici i actitud.

Fem de la vaga general, el primer punt d'un calendari. Un calendari de les treballadores i per a les treballadores.

Un calendari anticapitalista.

2 comentaris:

greips ha dit...

Les vagues ja no duen enlloc, i menys encara les que es fan en aquest país. Una autèntica vaga és aquella que és capaç de deixar sense producció una empresa durant un temps indefinit perquè els treballadors segueixen cobrant del sindicat. Això és una vaga, i això és un sindicat.

Vols canviar-ho tot? Només hi ha un camí: Formació. Estudia, viatja, empapa't d'altres maneres de veure la vida i viure la felicitat... i podràs canviar el teu entorn per un de millor.

Anònim ha dit...

La vaga és l'única eina que tenim els treballadors per a defensar els nostres drets que realment fa mal als empresaris, els paràsits de la patronal que són els garns beneficiats per les mesures econòmiques ultraliberals dels governs, que ens fan pagar a nosaltres el cost de la crisi i de les desgràcies propovades per la seva avarícia antisocial.

Si la classe treballadora ha estat veient com perd drets i nivell de vida una vegada i una altra els darrers anys és perquè ha perdut força i capacitat per organitzar-se i fer vagues, per culpa dels sindicats venuts estatals, però el que cal fer és recuperar força, organitzar-se més i en sindicats més combatius, i tenir capacitat per fer més vagues i més contundents.

Comparem les condicions que aconsegueixen guanyar o mantenir treballadors que s'uneixen i s'organitzen i fan vaga com els de TMB, amb el que passarà si seguim el consell estúpid i individualista de botigueret del senyor greips, i veuràs com el teu entorn canviarà per un de pitjors condicions laborals. S'ha de ser estúpid per a ser assalariat i creure's tens res a guanyar amb la insolidaritat i el salvi's qui pugui, i tota aquesta ximpleria de tòpics baratos antiobrers.