dimecres, 19 de maig del 2010

La peculiar proposta d'Aznar per reduir dèficit

L'altre dia, entre cerveses, comentava el tema del canvi climàtic i el model de sostenibilitat amb uns amics. La conversa va començar arran de la consulta de la diagonal, que va derivar en parlar sobre un model sostenible. Com ja he exposat en aquest bloc varis cops, vaig acabar argumentant que el problema acaba depenent de ple en el sistema, en la nula voluntat que es deriva del sistema per apostar per aquest canvi necessari.

Quan vaig arribar a casa, just després d'aquesta conversa, on vaig acabar, com és ja habitual, renegant del sistema i preguntant-me per què les coses no són més fàcils, vaig poder llegir les esplèndides receptes de l'expresident espanyol José Maria Aznar per paliar la crisi que assetja l'Estat espanyol i, de retruc, el nostre país.

D'entre les diferents aberracions que deixava anar, m'agradaria destacar-ne una en concret, enllaçant amb el que he explicat a l'inici de l'article.

La frase concreta d'on vaig extreure la informació deia:

"L'expresident espanyol també sosté que cal 'retallar els subsidis en fonts d'energia renovables ineficients' " (vilaweb) o bé, "El segundo ingrediente de la receta del presidente de honor del PP es dejar de subvencionar fuentes de energías renovables, poco eficientes para Aznar" (Público)

Per tant, les regles neoliberals, en aquest cas encarnades en la persona d'Aznar, dicten deixar de subvencionar fonts d'energia renovables, que segons el seu criteri no són suficientment eficients.

És a dir, subvencionar fonts d'energia renovables, que respectin el medi ambient, que no destrossin el territori i que no suposin un risc per la vida humana, és una despesa prescindible. Ara bé, les subvencions milionàries que reben el sistemes financers per evitar la seva bancarrota (provocada per ells mateixos) no ho són? Per tant, estem afirmant que es pot seguir atacant, com s'està fent, el medi ambient i el territori, sempre i quan no es toquin els beneficis i en tot cas, reduir despeses.

Actualment, veiem com encara hi ha gent que creu que és més important augmentar el benefici que salvar el nostre planeta del que se'ns ve a sobre. Perquè tingueu clara una cosa, ens estem carregant el nostre planeta, poc a poc, però sí. I amb gent com aquesta no aconseguirem salvar-lo.


En fi, fa uns dies, vaig penjar un vídeo d'en Chávez on en destacava la frase: "Si el clima fós un banc, ja l'haurien salvat". I aquestes declaracions de n'Aznar no fan més que reafirmar-me en aquesta posició: el problema del clima només té un nom, capitalisme.