divendres, 14 de maig del 2010

La consulta de la vergonya

La consulta sobre la reforma de la Diagonal està resultant ser un fracàs impressionant i estrepitós. I encara pot ser-ho més quan sabem els resultats definitius i la participació. En tres dies de votació, són molts ja els problemes que es van acumulant.

Primerament, segons sembla, la opció C que consisteix en deixar la Diagonal com està actualment, és la que desperta més complicitats entre els ciutadans barcelonins. Qüestió que suposaria un fracàs per al propi projecte i sobretot, per al PSC, que ha centrat molts esforços en aquesta consulta i, com ja és sabut, és una de les últimes opcions que té per seguir a l'ajuntament la propera legislatura.

D'altra banda, em pregunto quina serà l'actitud de l'Ajuntament si l'opció C és la que surti més votada. L'Ajuntament es venta de dir que aquesta consulta serà vinculant. Aleshores, es negarà a reformar la Diagonal? O buscarà una excusa per a seguir amb la seva voluntat? Se'm fa difícil creure que es negaran a tirar endavant aquest projecte. Alguna se n'empescaran, segur.

També hem vist que la votació com a tal està sent un autèntic desastre. La implantació del vot electrònic, que diria que és la primera vegada que es fa, està suposant problemes tècnics i, sobretot, problemes greus de suplantació d'identitat. Qualsevol que tingui un número de DNI i la data de naixement d'alguna persona, pot votar en el seu nom. Només cal veure el vídeo del moment que l'Hereu va intentar votar, on un problema tècnic li va impedir emetre el seu vot i ell va dissimular, alegant que ja havia votat

Un altre aspecte vergonyós és la participació de la consulta. Ahir la participació es trobava al voltant del 6%. Una consulta que ha gastat diversos milions en promocionar la consulta (uns diners que paguem entre tots) no pot ser que tingui només una participació d'un 6%. De fet, els que abans es dedicaven a criticar la participació de les consultes, ara busquen i rebusquen excuses per evitar parlar de la que, ara sí, està sent una participació ridícula. Aquesta votació no fa res més que legitimar les consultes sobre la independència i sobretot, deslegitimar les crítiques rebudes des dels sectors que ara reben la seva pròpia medicina.

Em fa vergonya veure com l'Ajuntament pot arribar a gastar-se una barbaritat de diners en promocionar una consulta que, d'altra banda, crec que no s'hauria d'haver dut a terme com s'ha fet. Baixem sous i reduim despesa pública, però seguim malgastant en temes que no són necessaris, i que acaben sent un desastre.

Vergonya barcelonina.