dilluns, 31 de maig del 2010

Tots som Palestina!

L'exèrcit israelià ha atacat aquesta matinada la flota de sis vaixells organitzats per grups de solidaritat amb Palestina que s'adreçava a Gaza amb ajut humanitari. Ho ha fet en aigües internacionals i en l'atac ha mort un nombre de persones que les diverses fonts xifren entre deu i dinou, a més de desenes de ferits.

Es tracta d'una nova ofensiva de l'Estat d'Israel cap a la solidaritat amb la causa Palestina, en aquest cas sense cap pretext. Es tractava d'una missió amb l'única voluntat pacífica que proveir la zona de Gaza d'ajut humanitari.

Efectivament, com no pot ser d'altra manera, Israel ha argumentat la seva actuació dient que han estat els membres de la flota de vaixells solidaris els que els han atacat amb "ganivets i pals"... Sí, i també va ser ETA l'11-M, no? Sabem que això no deixa de ser l'argument que utilitzen per justificar l'injustificable: un atac despietat i terrorista. Pur terrorisme d'Estat.

I és que, segons el DIEC, la definició de terrorisme és:

"terrorisme :

m. [LC] [SO] [PO] Moviment polític que utilitza el terror basat en la violència com a eina de pressió."

Ja em direu si no és pas això el que està duent a terme l'Estat d'Israel...


I m'agradaria acabar, avui més que mai, amb un vídeo d'una conferència d'en Norman Finkelstein, on amb una claredat sublim, explica quin és realment el fons de la qüestió i on es troba la solució del conflicte. Perquè les coses no són complicades, són ben simples:




Convocatòria de rebuig a l'atac i en solidaritat amb els afectats:

Avui, TOTS a Travessera de Gràcia, 21, Cambra de Comerç Espanya-Israel a les 19.00h!