dijous, 13 de maig del 2010

Crida a la Unitat Popular? Vegem-ho

He rebut amb cert recel la notícia d'aquests últims dies sobre una possible candidatura per a les properes eleccions al Parlament. Una candidatura que sota el lema "Crida a la Unitat Popular" pretén buscar i trobar suports per a bastir una nova candidatura que reculli les reclamacions d'esquerra i independentistes.

I dic que l'he rebut amb certs recels perquè d'entrada m'estranya la decisió d'una part de l'esquerra independentista de decidir tirar endavant amb una opció que la CUP va desestimar en el seu moment. És sabut que la CUP és la candidatura que actualment representa les sensibilitats més proper al que podríem anomenar l'àmbit de la Unitat Popular. Per tant, l'aparició d'una nova candidatura que intenti representar i recollir el que ja suposa la CUP, i des de fa anys, em desperta certs dubtes.

La CUP va prendre la decisió de no fer el salt al Parlament jo crec que per falta de recursos i per la decisió ferma de seguir apostant per consolidar la seva presència al territori des de l'àmbit municipal. Consolidant la seva presència i alhora, extendre's a tot el territori (cal recordar que la CUP de Barcelona, està recent presentada en societat, en fase molt incial gosaria dir). Per tant, amb aquesta decisió, l'àmbit de la Unitat Popular, representat per la CUP arreu del territori, renunciava a aquest pas i el deixava, en tot cas, per a més endavant. Ara doncs, l'aparició d'aquesta nova opció se'm presenta, personalment, com una renúncia a aquella decisió que, tot i decebedora a nivell personal, crec que correcte a nivell polític. També cal veure com s'articularà aquesta candidatura nova per aquestes eleccions que venen, en només uns mesos.

Em sembla totalment legítim que persones a títol personal puguin impulsar aquesta candidatura. Però personalment, em sembla trair el camí marcat per la CUP des dels seus inicis.

Seguirem a veure com continua la cosa. Sobretot, atents a la posició que prengui la CUP a la proper Consell Polític ordinari del 29 de maig.



1 comentari:

Un de la CUP de veritat ha dit...

Aquesta gent no té vergonya, si no haguessin fet aquesta marranada d'utilitzar el terme 'unitat popular' ningú parlaria d'ells (encara menys perquè la cosa lamentable aquesta passarà sense pena ni glòria), perquè no són ningú, ni tenen suport de la CUP ni de cap organització de l'EI ni de cap moviment social rellevant, són quatre oportunistes. Si volen fer el trepa, tenen el dret a estavellar-se i fer el ridícul, però no a fer aquest ús fraudulent de la sigla C.U.P.

És una total falta de respecte a la CUP i la seva democràcia interna, una actuació deshonesta pròpia de gent més interessada en la poltrona i sense cap escrúpol que de militanst honestos interessats en reforçar l'esquerra independentista.

I total per a fer el ridícul o per a nara a pidolar algun lloc a la llista del pseudosobiranisme regional darrere el salvador laporta, carreteros i altres 'revolucionaris' similars

molt i molt trist

coma mínim que se n'hi vagin i no tornin a emmerdar quan els surti la brillant operació malament