dijous, 30 d’octubre del 2008

La policia nacional espanyola carrega contra la concentració antimonàrquica de Mallorca

"Des d'Alerta Solidària, organització antirepressiva de l'Esquerra Indepentista, volem denunciar l'actuació de la policia espanyola cap als manifestants antinomàrquics d’ahir vespre (29 d’octubre) a Palma. La concentració prevista no s'ha pogut dur a terme perquè les forces repressives ho han impedit mitjançant una sèrie de càrregues policials, que s'han estès pel centre de la ciutat.

Tot i que la nostra organització havia legalitzat aquesta concentració, el delegat del Govern espanyol, Ramon Socies, ha prohibit aquest acte pacífic, enviant un elevat nombre de policies per impedir-ho, bloquejant totes les entrades de la plaça de Cort i barrant el pas a qualsevol persona que hi volgués entrar.

D'aquesta forma, quan els manifestants han arribat a la plaça se'ls ha impedit llegir el comunicat mitjançant una primera càrrega policial. A continuació, els manifestants s'han dispersat per la ciutat, fins a reagrupar-se al carrer Unió, on han arribat més policies que han realitzat una segona càrrega. Aquesta actuació, totalment desproporcionada, ha provocat més d'una dotzena de ferits.

Alerta Solidària volem denunciar aquesta manca total de llibertat d'expressió i apuntem directament a Ramon Socies, qui l'any passat ja va prohibir tres concentracions antimonàrquiques amb l'enviament massiu de forces repressives. Així, el delegat del Govern espanyol es converteix en un repressor i censurador que impedeix qualsevol mostra de rebuig a la Corona espanyola, màxim exponent de l'ocupació del nostre poble.

Fora la monarquia espanyola!!"
[extret d'Alerta Solidària]


Sincerament no sé on està la llibertat d'expressió en aquest Estat...
Indignant!