dilluns, 13 d’octubre del 2008

Desitjo que tombin l'estatut català al TC

El meu company ja va donar la seva opinió sobre aquest succés, però tot i que comparteixo la seva opinió jo encara vull anar més lluny en aquesta tesi.

Pot semblar anticatalanista dir: "Desitjo que el Tribunal Constitucional tombi l'estatut", però crec que és la opció més catalanista que hi ha i que ens beneficia més als que creiem en la independència. Aquesta idea de bomber, va néixer quan vaig llegir fa pocs dies a l'avui que anaven a tombar els diferents punts que feien avançar una mica a Catalunya com a país (equiparació del català amb el castella, el deure a saber català, la bilateralitat amb el govern espanyol, etc.).

Aquest estatut català (que posteriorment va servir de model per l'estatut andalús) que va ser retallat ja en una primer moment al congrés dels diputats. Va obligar a posicionar a un sector d'ERC i l'esquerra independentista a votar en contra a aquest estatut retallat quan arribés la consulta estatutària als ciutadans (també el PP però per altres motivacions).

Com tots sabem el poble de Catalunya va votar Sí al estatut retallat (tot i que els seus representants anteriorment havien elaborat un estatut no retallat) possiblement per resignació. En aquest moment, l'estatut tornarà a ser retallat per un grup reduït de persones (coneguts per les seves simpaties amb els partits del PP i PSOE) que sense ser escollits pel poble català.

El més preciós ve ara: "Les reaccions polítiques". Amb aquesta punyalada a l'estatut pot fer veuré a aquells indecisos o aquells mig desencisats per la dependència espanyola i acabin de veure que l'autonomisme és un model esgotat. Ells no ens volen, i no volen acceptar com són i per eixa raó mai ens deixaran ser el que demanem o necessitem; la solució està en la independència, en la escissió amb aquesta Espanya esgotada i podrida.

Doncs, aquest fet ja s'està començant a produir els seus resultats, i me'n alegro. El sector crític del partit cristianodemòcrata Unió anomenat "El matí" ha declarat segons la notícia del diari avui:
"Una d'elles proposa que, si el TC acaba emetent una sentència que "anul·la o fa interpretacions restrictives" de l'Estatut, es formi un "govern d'unitat nacional" català amb tots els partits que rebutgin la decisió, es "doni per acabada la via estatutària" i es marqui com a horitzó la "plena sobirania i independència de Catalunya en el marc de la Unió Europea"."
Aquesta és ja una reacció a priori de la sentència final, imagineu-vos les posicions que hauran de prendre Convergència, Unió, IU, i PSC, els quals foren ells els que votaren a favor de l'estatut. Alguns catalanistes veuran que el pocs passos que caminem cap a la millora del país, comporta que els espanyols a centenars de quilometres de casa ens ho reboquin i tornem a retrocedir. Els sectors crítics agafaran un bon color, sobretot els que s'omplen la boca amb "que catalanistes que som" i prendran nota i començarem avançar en aquella independència i sobirania que pot veure's avançada uns anys amb aquest fet.

Cada cop tinc més present que la lluita armada pot ser una solució! La història que és cíclica ho justifica. Però la lluita armada ha de ser una revolta popular, no uns terroristes que tenen unes idees vagues.

Amunt la revolta popular!!!