dissabte, 2 de gener del 2010

Els anti-bolonya jutjats, absolts

Tots els estudiants contraris al Pla Bolonya que van ser jutjats aquests últims mesos han estat absolts de tots els càrrecs que se'ls imputava.

Deixeu-me fer-ne dues lectures.

Primer, alegrar-me per l'absolució de tots els companys jutjats.

I segon, deixar constància del que crec que volen dir aquestes absolucions. De cara a la gran massa de gent, queda molt bé, després de les grans mobilitzacions del curs passat, deixar els estudiants com a violents i antisistema. Què millor que portar-ne 100 a judici demostrant com en som de perillosos els estudiants quan estem en contra d'alguna cosa.
Ara però, que les mobilitzacions han minvat, ja no importa als de dalt què els passa als estudiants imputats. Ara ja no sortirà a la televisió. Per tant, els absolem, ens estalviem problemes majors i vinga, tothom content!

Queda doncs demostrada una cosa que ja feia temps que sabíem. Què fàcil és enganyar a la gent que no coneix més enllà del TN Vespre. Què fàcil és proclamar a tort i a dret que un centenar d'estudiants estan a l'espera de judici.

Interessava en el seu moment deixar la imatge dels estudiants com a violents i antisistema. Ara, no interessa que la gent s'adoni de la repressió contra el moviment. No interessa que la gent vegi el que realment passa. És millor que segueixin creien el que els mitjans els diuen.

Formem gent crítica amb la realitat. No gent que no es questioni res!