dissabte, 23 de gener del 2010

Sé que Errare humanum est!

Entenc i accepto que Errare humanum est i que l'home és l'unic animal que ensopega dues vegades amb la mateixa pedra, però això no justifica altre cop la pífia de'n López Tena. El primer cop va ser l'espectacle que va muntar a l'endemà de les consultes del 13-D sobre Osona Decideix i la resta. I ara... "això".

Quan dic "això" em refereixo a la declinació a la invitació de Girona Decideix perquè organitzes la consulta sobre la independència de Girona del dia 25 d'abril cedint-li tant el poder sobre les decisions polítiques com tècniques al rebre un 70% de suport a l'assamblea. El problema rau en que ell tenia intenció de col·laborar i implicar-se però s'excusa amb les següents paraules:
Al nostre entendre, per l’èxit del referèndum cal un gran nombre de gent i entitats motivades i actives, sense exclusió ni vetos de ningú, que siguin capaços d’obviar les seves diferències i discrepàncies en altres àmbits per treballar colze a colze per un objectiu comú: l’èxit de participació i vot. (Carta López Tena)
Perdoneu-me, però dir que declina la oferta perquè hi ha un sector minoritari de l'assemblea de Girona Decideix (gran part membres de la CUP de Girona) que consideraven que cedir les plenes decisions tècniques i polítiques en una persona no era el més encertat per una consulta popular, sinó que la opció assembleària on tots els voluntaris organitzadors tinguessin veu i vot en les decisions era el millor, em sembla una posició molt autoritària. Que volia aquell home que el 100% de l'assemblea hi estigués d'acord? No volia oposició o exposició d'opinions? Ell té la veritat absoluta? Que els propis gironins voluntaris coneixen menys que uns no-gironins a l'hora de treballar la ciutat? No hi pot haver veu? Però el problema és que una majoria molt àmplia li ho havia demanat.

El més trist de tot és que la CUP de Girona és que no havien votat majoritàriament en contra d'aquesta decisió, sinó que s'abstingueren. A més a més, la CUP de Girona explicaren que acataven la decisió de l'Assemblea tot i no agradar-li el plantejament i que seguirien col·laborant amb les mateixes ganes en la consulta i la conseqüent campanya. Car són conseqüents amb el model assembleari.

Que passaria si a Girona guanya el Sí amb un 70%? Direm que com que hi ha un 30% que a votat blanc o en contra, no li hem de donar validesa i dir que hem de ser seguir formant part de les colònies opressores d'Espanya i França, perquè hi ha un sector minoritari que li és igual o vol seguir essent espanyols o francès?

Crec que en Tena s'hauria de fer mirar aquest egocentrisme malaltís, demostrat ja anteriorment, en creure que ell és el salvapàtries idoni per fer una consulta amb una alta participació. Sento dir-ho, però les facilitats que oferia la comarca d'Osona per obtenir una alta participació al ser majoritàriament nacionalista catalana, no la tenien la majoria de municipis com Sant Cugat o Girona.

Perdonin-me senyors/senyores però aquesta postura de'n Tena em recorda a una rebequeria que si les coses no es fan sempre com algú vol, doncs no hi participo.


Finalment,

Un 10 CUP de Girona, i un 0 per en senyor Tena.

Salut!