dimarts, 26 d’octubre del 2010

Immigració al punt de mira

Quan les coses van mal dades, els immigrants, els que més reben, com ja és costum al nostre país.

Una enquesta de RAC1 mostra que la principal preocupació dels catalans és l'economia, seguida de la immigració. Alhora, la majoria dels enquestats creuen que la immigració és perjudicial pel país i que el padró hauria d'estar vetat als immigrants en situació irregular. Així, tot d'una tacada i em quedo tan ample.

Em pregunto si aquesta gent, els enquestats, que s'atreveixen a criminalitzar i condemnar d'aquesta manera al col·lectiu immigrant, s'ha parat a analitzar la situació com cal? O simplement el més fàcil davant les dificultats és carregar al mort als més febles i així lliurar-se de responsabilitats? O potser es creuen que la immigració ve aquí per pur plaer? Potser no s'han qüestionat que venen aquí perquè a casa seva es moren de fam, i que potser nosaltres, en això, hi tenim certa responsabilitat.

I mentrestant, l'extrema dreta (PP i PXC) aprofiten el descontent general amb la immigració per treure'n rèdit polític. Posicions xenòfobes i racistes que haurien de provocar-nos fàstic a tots, però que aquí, per contra, desperten afinitats.

S'ha d'abordar el tema de la immigració, no podem girar la vista a un fet palpable a les nostres vil·les i ciutats. Però no crec que la solució sigui la criminalització i les prohibicions.

Perquè posats a queixar-nos, jo em podria queixar perquè un madrileny o un alemany treballi a Catalunya, oi? Està robant llocs de treball a catalans, no? O és que ha de ser negre o musulmà per poder-me queixar?

Vés que no sigui qüestió de prejudicis tot plegat.