dilluns, 7 de juliol del 2008

8 anys per manifestar-se!!

El passat dia 13 d'octubre, Jonatan Ivorra, veí del barri de la Sagrada Família (Barcelona), va ser detingut de forma irregular per agents dels Mossos d'Esquadra a les 20.00 hores del vespre, davant del portal de casa seva. Mentre la seva companya era retinguda i se li assegurava que tornaria després “d'unes quantes preguntes”, els agents dels Mossos d'Esquadra es van encaputxar amb passamuntanyes per endur-se en Jona emmanillat i dins d'un cotxe, negant-se a donar cap mena d'informació a la seva companya, que no va poder veure'l fins que marxava dins del vehicle i a distància, sense poder mantenir-hi cap mena de contacte.

En Jona va passar tota la nit a la comissaria de Les Corts patint l'hostilitat constant de l'autoritat policial. El dissabte, a dos quarts de dues, va poder, per fi, sortir dels Jutjats d'Instrucció del Passeig Lluís Companys (Barcelona), però amb els 3 càrrecs de danys, desordres públics i atemptat a l'autoritat que se li imputen.

En Jona és jove i activista, d'esquerres i independentista, unes qualitats que sembla ser que l'han convertit en objectiu de la persecució del Mossos d'Esquadra, dirigits per previsibles interessos polítics en el debat mediàtic. Quan va ser detingut, com ara, necessitaven i segueixen necessitant caps de turc per tranquil·litzar l'opinió pública i respondre a la pressió política i mediàtica, en vistes a les celebracions de les diverses eleccions que hi ha hagut enguany. Tot això, amb la Cimera de l'Habitatge com a rerefons d'un dels vertaders debats socials.El Ministeri Fiscal pretén ara condemnar el nostre veí i amic a 8 anys de presó i més de tres mil euros de pena-multa, acusant-lo d'haver participat en una manifestació il·legal, de causar danys i de desordres públics amb agreujants de disfressa i grup organitzat.

Tenint en compte que l'únic cert és que en Jona va participar de la manifestació i que va marxar quan aquesta derivava en enfrontaments, juntament amb centenars de persones més, considerem que se l'està jutjant per haver exercit el seu dret legítim de manifestar-se.Aviat ens arribaran més notícies sobre el judici que possiblement haurà d'afrontar en Jona, la data del qual encara no està assenyalada. Esperem que els advocats de l'Ajuntament i de la Generalitat de Catalunya s'oposin a la petició de la fiscalia, ja que ells són, ara per ara, els responsables de garantir els drets dels i les ciutadanes cap a la lliure expressió i manifestació.Perquè és amic i company.

I perquè ja n'estem farts, d'haver de claudicar i demanar perdó. Ens destrossen les vides i s'inventen els nostres dies que han de venir.
És increïble i nefasta aquesta absurda qualitat de manipular i fer veure que aquí no ha passat res. 8 anys de presó? 8 anys de presó per una persona que va participar en una manifestació? 8 anys de presó per algú que, quan van començar els incidents, ja havia marxat cap a casa? 8 anys?! Però això que és, senyors? Ja n'estem farts. Ja n'estic fart; Jona absolució!

[text extret del blog d`en Cesk Freixas]
Sento no poder fer una reflexio mes profunda pero es que em trobo a Liverpool i no tinc el temps suficient com per endinsar-m`hi... Ja em perdonareu!
Fins aviat
Aci queda
Siau!