dijous, 19 de març del 2009

Pegui'm, soc culpable! (Crònica de la manifestació d'ahir 18 de març)

(Estic a plaça Universitat, envoltant d'estudiants i algun que altre professos i membre de servei de les universtitats. Miro al meu voltant i veig furgonetes dels mossos estratègicament situades. Trec el mòbil per mirar l'hora que és, les 8.30)

Estic aquí, quina plaça és això?, buenu si una plaça tio! Hòstia sort que s'ha muntat aquesta mani aquesta hora perquè tenia classe de termodinàmica i així puc saltar-me-la, perquè bufff passo! Em col·loco bé la ronyonera, em pesa una mica perquè porto l'ampolla de vidre per fer el còctel molotov si les coses es posen xungues... quanta poli! ja rebran ja!

(Ens comencem a moure. Crits de no a la violència policial. Crits de no al Pla Bolonya. Crits de mossos torturadors. Són paraules carregades de ràbia, sí ràbia! Ràbia que ha començat a les 5.30 quan es veia el desallotjament dels estudiants del rectorat de la UB, ràbia al veure la càrrega policial sobre els concentrats davant de la UB que protestaven pel desallotjament... Ràbia, sí, molta ràbia, però només paraules!)

Ens comencem a moure! per fi tio, ja tinc ganes d'estomacar algun mosso fill de puta d'aquests! Em col·loco bé el passa muntanyes amb el símbol anarquista al clatell.. ja veuran aquests gossos d'en Saura, no sortiran vius!

(Caminem per carrer Pelai, continuem cridant les consignes de sempre.. Arribem a les Rambles. Un ampli dispositiu policial ens impedeix baixar per les Rambles, com ja va sent habitual, la marxa intenta, malgrat tot, reprendre la marxa cap a les Rambles. Un cop els policies veuen l'avançament dels joves carreguen contra ells a cops de porra i a empentes. Alguns joves (som 3000 en total, potser reparteixen 50-100) reparteixen també (no es pot negar l'evidència) però 20 segons després s'aturen els cops, fem marxa enrere i continuem per plaça Catalunya, carrer Fontanella i trenquem cap a Via Laietana...)

Ja hem recorregut tot carrer Pelai, ara sí que ve lo bo tio! Em poso a primera fila de la mani, vull ser el primer a repartir... Llenço el porro que m'estava fumant (perquè fumo és clar). Ja ens trobem a menys de 5 metres dels mossos, no penso fer marxa enrrere! Comencen els cops. Sóc jo el que colpeja primer, que es pensen aquests fills de puta? Que pegaran ells més que jo? Soc un estudiant antisistema i violent, Amb mi no podran!
La gent es comença a rajar i tiren cap enrrere, foto l'última hòstia a un mosso i segueixo els meus companys. Aixo no acabarà aquí mossos! Toco l'ampolla que porto a la ronyonera... la ràbia em brilla els ulls, ja la descarregaré

(Caminem i caminem per Via Laietana. Paraules i més paraules condemnen els fets d'aquest matí, els fets d'aquest migdia, els fets de fa un any a la UAB, condemnen la repressió cap al jovent per part dels mossos, dels polítics. Condemnem la repressió de les idees, la repressió al diàleg. A cada cantonada ens trobem mossos impedint-nos l'accés al centre de la ciutat, cada cop ens aturem per escridassar els qui fan servir la justicia pel seu compte. Però acabem reprenent la marxa que duiem.)

Via Laietana està plena de "maderos" ja tinc ganes de brega, que això és molt aburrit! He vingut per repartir llenya no per cantar i cridar home!

(Quan arribem a l'alçada de plaça Sant Jaume veiem el gran dispositiu de mossos que ens impedeixen entrar cap a l'ajuntament i la Generalitat. Decidim fer una sentada davant mateix dels mosso d'esquadra, aquesta és la nostra violència. Al cap d'una estona d'esperar succeeix el mateix que a les Rambles, intentem avançar tot i la presència dels mossos i ells ens ho eviten a cops de porra. Si res més extraordinari hagués succeït, al cap de 1 minut haguessim reprès la nostra marxa per algun altra indret de la ciutat. Però no. Aquí no es va acabar la cosa...)


A l'alçada de Sant Jaume, ens tornem a trobar els mossos! Aquesta és la meva! Tiro la primera pedra. Impacta a l'escut d'un mosso, Merda! he d'apuntar millor per fotre-li millor! En tiro una altra aquesta impacta al cos d'un membre dels mossos. Això desencadena més atacs per part del nostre bàndol (perquè sí, hem vingut a pegar i destrossar, res més, la resta ens és igual!), els mossos és llavors quan comencen a carregar contra nosaltres, però no podran amb nosaltres, MAI! no paro de fotre òsties a tort i a dret...

(De sobte, sirenes provinents dels furgons dels mossos comencen a sonar i les llums blaves es veuen per tot arreu. Baixen Via Laietana uns 4 furgons de la policía, de fet no els puc comptar bé, perquè, juntament amb la resta de gent de la manifestació, comencem a córrer per evitar els cops dels mossos.
Em paro a pensar... Estic corrent per Via Laietana perquè la policia no em pegui? Què he fet? Manifestar-me? Pensava que estava en el meu dret de fer-ho...)


Hòstia quants mossos! Corro a buscar un contenidor i el creuo a la carretera! Que es fotin home! Ara és el moment... Obro la cremallera de la ronyonera i en trec l'ampolla plena d'alcohol de cremar i encenc la metxa casolana.. El llenço amb totes les meves forces contra els mossos! Cosa que em trobo pel camí, cosa que llenço i cosa que trenco (sóc un estudiant violent)

(Giro per un carreró del barri del Born i intento escapolir-me dels mossos. Quan arribo a l'alçada de Santa Maria del Mar truco al meu amic i sa nòvia que els havia perdut amb el moviment. Quedem a la porta de l'església però en aquell moment començo a córrer perquè tornen a venir els mossos. Agafem passeig dels Països Catalans i avancem en direcció a la Ciutadella i avinguda Lluis Companys. De cop, ens sorprenen per davant una dotació dels mossos que no ens esperàvem, girem cua corrent i girem un carrer per refugiar-nos dels atacs policials. Un jove diu: " Hauriem de córrem o ens acorralaran per davant". De nou, torno a pensar, estic fugint dels mossos perquè em volen fotre d'hòsites? Per manifestar-me?
No tinc temps a fer cap altra reflexió començo a córrer i passo just per davant de la dotació dels mossos que ens sorpren per un carreró adjacent...)


Continuo a primera línia, llençant objectes als mossos... Fins que de sobte, dos mossos em sorprenen per darrere i em llencen al terra no puc desfer-me'n, merda puta! Ja m'han agafat! Em foten al furgó més proper i em porten a comissaria

(Sembla que ja tot s'ha acabat. La gent s'ha dispersat i els mossos no em persegueixen. El Carles i la Sara estan bé, cansats de les corredisses però no han rebut. De nou em pregunto per què? Segueixo sense entendre-ho...)


Ja sóc a comissaria, m'han pillat la droga i la navalla que portava! Puta! Em pot caure una bona, perquè tinc antecedents (recordo que sóc un estudiant radical i violent)

(-Em dic Xavi, estudio Enginyeria Industrial Superior a la UPC. Estic en contra de l'aplicació del pla Bolonya i de la repressió del moviment estudiantil que s'està duent a terme aquests darrers mesos per part del mossos i de la classe política catalana. Em declaro independentista i aposto pel socialisme com a model de societat)



(Em dic Xavi, "estudio" Enginyeria Industrial Superior a la UPC (dic "estudio" entre cometes perquè sóc un vago que em passo el dia sense fotre brot). No tinc ni puta idea de què és ni el Pla Bolonya, ni l'EEEs, ni res, només em mola repartir hòsties als polis. Sóc un antisistema i vull imposar el que jo penso a tota la resta, m'importa una merda el que pensi la resta! Tinc antecedents per tràfic de drogues)




Empetitir la veritat mentint com ho fan pot servir una vegada, dos potser, però si us plau, no ens deixem enganyar pel que ens diuen els mitjans de comunicació, les autoritats polítiques, els rectors universitaris...
Empetitir la veritat i ocultar-la pot servir per evitar i esquivar les protestes un dia, dos... Però no serà així pas com ens faran callar! Ni així ni de cap manera!
La gravetat del que va succeir ahir al vespre és que per un moment vaig ser allò que proclamen els que no ens volen escoltar, els mossos em perseguien com a un delinqüent i tot per manifestar-me!!


SOM ESTUDIANTS! NO DELINQÜENTS!



Que som minoria? Si ells ho diuen! I si ho som què? Què passa! que a partir d'ara tots els partits polítics que no arribin als 5 escons no poden dir res al Parlament? No poden votar? Què passa que si vols votar el PACMA (partit antitaurino contra el maltrato animal) no et deixen perquè són minoria?

QUINA DEMOCRÀCIA ÉS AQUESTA QUE ES BASA EN ELS COPS DE PORRA????


6 comentaris:

Anònim ha dit...

chapó! segueix lluitant pel q vols, pero aixo si, vigila eeee (semblo la mama, ja nomes em falta l'entrepa de les 5 XD)

Anònim ha dit...

Hola! He arribat al teu blog per casualitat però quina sorpresa.

Jo també sóc estudiant, concretament de la UPF, no em considero pas una radical antisistema, però sí una antibolonya. Minoria? I això vol dir que no tinc raó? No ho crec pas.

Jo també vaig estar a les càrregues del matí a les del vespre i només puc dir que llegir la teva crònica m'ha tornat a posar els pèls de punta. No puc estar més d'acord amb el que has dit, em van fer sentir por, ens van fer sentir com autèntics delinqüents, com si estiguéssim fent alguna cosa malament.
Ens poden criticar, ens poden posar adjectius per treure'ns la raó però ningú pot negar que el que va passar el 18 de Març va ser una caçaria, un atemptat contra el dret d'expressió, una autèntica repressió. I si els mossos defenen l'educació, alguna cosa passa.

Et seguiré llegint per aquí, força i ànims!


Anna.

Anònim ha dit...

Felicitats per l'escrit i la reflexió.

No ens aturaran!

Futura mestra ha dit...

Els mossos s’ha extralimitat d’acord, xo ells només són peons controlats a voluntat d’un altre, és de necis anar a una manifestació il•legal i pensar que en sortiràs de “rositas”. La culpa és d’en Saura, com poden pretendre que un “verd” dugui aquesta situació a bon port??

Si realment creus en la causa, ves-hi, manifestat xo atén-te a les conseqüències i sigues valent, valent per defensar allò que vols, costi el que costi (encara que això impliqui rebre pals).

No us excuseu en l’actuació dels mossos, perquè ells només fan la seva feina i que faran si ells són 100 i tenen 1000 persones moltes de les quals, s’apunten només per fer escàndol, com la del escrit. Són aquestes persones són les que fan que els mossos carreguin, les que impedeixen que la manifestació sigui pacifica i les que dificulten la democràcia.

Totalment d'acord en que no se'ns pot negar el dret a manifestar-nos, és més crec que hem d'utilitzar aquest dret més que mai per lluitar contra allò en que no estem d’acord i que se’ns imposa contra voluntat però sisplau siguem conseqüents, no podem exigir pacifisme i actuar amb violència i no podem demanar democràcia i manifestar-nos il•legalment.

Jo no em considero ni molt menys anarquista i crec que les forces del ordre són necessàries pel bon funcionament d’una societat, i sincerament no entenc com ens enfadem tant amb la nostra policia. Em de mirar cap a munt, i esbrinar qui és realment el responsable de que atrocitats com les de l’altre dia succeeixin. No serveix de res plasmar la ràbia que sentim contra els mossos el que hem de fer és unir-nos un cop més i enfrenar-nos el que ens intenten imposar.

Unknown ha dit...

Respecte l'ultim comentari, m'agradaria dir que tot i que realment l'article va dedicat als incidents del vespre-nit del dimecres, crec que tot el problema es deriva del matí d'aquell mateix dia. Quan els mossos entren i desallotgen la central de la UB, quan davant de la concentració pacífica dels estudiants davant de la uni els mossos carreguen contra ells indiscriminadament, a cops de porra.

El de la nit, sincerament, ja m'ho esperva que hi haguessin pals, i no per aquest motiu vaig desdir-me d'anar-hi. I totalment, els mossos no tenen la culpa, a ells si els hi diuen desde dalt que fotin d'òsties ells han de sguir el que els hi diuen, clarament. I sóc el primer en apuntar les meves crítiques cap amunt, a la política. Perquè alguna cosa s'ha fet malament si des de la comissio europea diuen que no van fer-se gaire bé les coses no?

També crec poc acertat dir que de la manifestació de l'altre dia, erem 1000 i la majoria com els que descric a l'article! Crec que és una generalització impressionant i no certa.. Justament la majoria dels que estavem allà protestavem justament per la violència policial en front del diàleg, no crec que fossim doncs una majoria violenta..

Respecte el final del teu comentari, no crec que quan un manifestant crida mossos torturadors, la protesta vagi dirigida bàsicament a la persona en qüestió (el mosso que et fot un cop de porra), crec que tots sabem que els mossos són basicament els executors d'ordres superiors.

Futura mestra ha dit...

Lo de 1000 manifestants, és una manera de parlar (la veritat és que no se quantes persones hi van assistir).

És clarament intolerable que passin coses de l'estil a les de la central de la UB, és increïble que es reparteixi a tort i a dret sense veure a qui es pega. L’únic que dic és que hi han persones q provoquen la violència policial (perquè veient vídeos de la manifestació nocturna es veuen incidents provocats per algun sector manifestant) i que això és una llàstima ja que d’aquesta manera tenim les de perdre.
El més trist de tot això es que hem sigut utilitzats de mala manera en una guerra en la que la nostra veu no conta. És diu que l’actuació dels mossos va ser un muntatge del alts càrrecs per destituir a en Saura, si és així, quina vergonya (no la seva destitució, si no el fet de que ens hagin utilitzat).

Clarament s’ha de mirar cap els responsables de dalt, perquè això no és més que el pa de cada dia on se’ns imposen coses i se’ns impedeix expressar-nos amb llibertat.