divendres, 30 de juliol del 2010

I finalment, PROU!!

Després d'un petit, o no tant, perpiple examenil-vacacional, ja tornem a ser per aquí. Per continuar comentant la situació del nostre país, que últimament, com ja és sabut, està força calenta.

I què millor que tornar amb una victòria. Una GRAN victòria. I és que s'han acabat per sempre més les corrides de toros a Catalunya.

Sí, senyors, després de mesos i mesos d'espera i treball, hem aconseguit el que ens vam proposar des del primer dia: que aquesta barbàrie acabés, com a mínim, a les nostres contrades, i ho hem aconseguit.

Fa gairebé un any i mig que va començar el procés de la ILP. Una ILP que havia d'eliminar l'excepció dels braus, a la llei contra el maltracte animal. Eliminar, en definitiva, la crueltat que es donava a les places de toros del nostre país (la Monumental, vaja). I així va començar tot. Recollida de signatures durant mesos i mesos.

Finalment, 180.000 firmes, i en necessitàvem 50.000! No era això una mostra que la societat catalana no està amb la "fiesta nacional"? Després de les signatures ja estava tot engegat, ja no tenia aturador. Només faltava esperar, i pregar, per a que els diputats estiguessin a l'alçada de la societat catalana. I per sort, no van fallar.

Majoria absoluta contra la tortura, contra la barbàrie, contra el maltracte, contra l'asssassinat. Una majoria que seria esperada a tots els racons del món, menys a l'Estat espanyol, on s'entesten en perpetuar una tradició cruel i sanginària.

Ara, però, el món és més just amb els animals. Una mica més just. Encara queda molta feina per fer, sí. Però els catalans hem aconseguit contribuir, a donar el nostre granet de sorra per la justícia animal i el respecte cap els animals.

Avui, el nostre país és més just amb els animals, que ja tocava, coi!