dilluns, 18 de maig del 2009

Censura a TVE!

No m'agradaria passar per alt l'incident que va tenir lloc el passat dimecres durant la celebració de la final de la Copa del Rei, bé, de fet, just abans que aquesta comencés.

Com ja s'havia anunciat des de diversos sectors sobiranistes i pro-seleccions nacionals tant de Catalunya com d'Euskadi, finalment durant l'entrada del Rei i coincidint amb la reproducció de l'himne d'Espanya, el públic va mostrar el seu rebuig a ambdós símbols amb una sonora i més que notable xiulada durant els instants que va durar l'himne espanyol.

I, com molts ja preveiem, TVE, que retransmetia el partit en directe, va fer servir el seu GRAN enginy i la seva GRAN capacitat per dissimular per evitar que aquesta xiulada es notés per les pantalles de tot l'Estat.

Però malauradament per ells, el tir els va sortir per la culata! La principal notícia de l'endemà de tots els telediaris va ser la no-retransmissió de l'himne espanyol per part de TVE.

Un error humà va ser la GRAN excusa que es van buscar els de TVE per argumentar l'error de la retransmissió. Per tant, els GRANS mecanismes de distracció de TVE, que m'estranyaria que no vinguessin de més amunt, es van tornar a posar en marxa ràpidament i van decidir que la millor manera de subsanar-ho seria la destitució del seu cap d'esports.
Una solució que podia acontentar a molta part de la societat, una part que es creu fil per randa el que li diuen els mitjans de comunicació, va considerar acertada i aquí tancaven el tema.

Però realment algú es creu que va ser un error humà? Algú es creu que no fossin ordres superiors per no reflectir una realitat incòmode per molts?

Els GRANS pensadors de TVE van afirmar que no! que ells els que volien i han perseguit la fidelitat a la realitat en tot moment (guaita! curiosament quan xiulen no!).
Alhora per fer veure a la gent els GRANS periodistes que són, al descans del partit van decidir retransmetre el moment de l'himne, totalment manipulat!!!!!!!
Van prendre's tota la primera part tot el temps del món per combinar les imatges del camp (cap referència a la grada que estava d'esquenes) amb un so ambient abaixat sota mínims, i com no, l'himne a tot drap!

Us deixo aquí sota, els dos vídeos de la retransmissió de l'himne que van fer TVE (a la mitja part) i altres mitjans, jutgeu vosaltres mateixos:

Vídeo que va posar al descans TVE:




Retransmissió de ETB de l'himne espanyol i l'entrada del Rei:




Fidels a la realitat? Deixeu'me que ho posi en dubte!!

PURA CENSURA!