dilluns, 15 de setembre del 2008

Crònica de l'11 de setembre: Gràcia hissà l'estelada (1)

Em sento molt orgullós de ser gracienc, i més encara, quan els que governen al meu barri varen votar a favor d'hissar l'estelada l'11 de setembre com també ho feren 120 municipis de Catalunya. Encara més, quan l'alcalde de Barcelona "Jordi Hereu" (PSC) va amenaçar a l'ajuntament de gràcia que no podien fer el que es proponien, i no cediren front de la amenaça. CIU, ERC i ICV-EUiA varen penjar-la a la balconada de l'ajuntament tal i com s'havia votat en el ple .

L'Hereu i d'altres que s'han omplert la boca aquest dies dient: "que l'estelada només representa a una part dels catalans." Potser m'equivoco, però que costava hissar l'estelada ja sigui sola o acompanyada de la resta de banderes, durant 1 dia cada 100 anys. No es fan commemoracions de tots tipus, com per exemple, l'any Guadí, l'any del llibre, de Mercè Rodoreda, creuen que estan representan el desig de tots els catalans. Es celebre un centenari de l'existència d'una bandera, que costava que s'hissés una vegada Diuen que no representen una part dels catalans, però també els puc dir jo que quan hissen la bandera espanyola a l'ajuntament de barcelona no representa a una part dels barcelonins, però com la majoria mana s'accepta que estigui penjada.

Puc entendre que en les votacions el PSC es posicioni en contra que es penji l'estelada, car estàn representant els seus votants, i consideren que els votants del PSC estan en contra, però no es pot retreure que la resta dels partits on la majoria dels seus votants s'autoposicionen com independentistes o simplement no veuen en mals ulls l'hissament de l'estelada. I per majoria simple, hi ha llocs que si i hi ha llocs que no la podran hissar, perquè l'hissada de l'estelada estava representant el desig de la majoria dels votants de la ciutat, independentment del color que fos l'alcalde. Però si es pren una resolució del ple s'hauria d'acatar, com a signe que acceptes la democràcia.

Jo desitjo que no hagin de passar 100 anys menys fins a poder tornar a veure aquesta estelada penjada dels balcons. I si arribà al dia que la veiem penjada signifiqui que el nostre poble ja es lliure.

Amunt la Gràcia combativa!

"Passejo pels carrers de la nostra Vil·la, cada dia més orgullós de ser gracienc. D'un poble que mai ha arrossant la lluita. Per sempre antifeixista, socialista, independent."
Igitaia. 2004. cançó Àlatacatalà

"
De molt temps enrere que Gràcia és antifeixista. La llibertat d'un poble independent hem defensat. Els rojos de la vil·la cridem malparats franquistes, i antigament els nostres carrers van bombardejar. L'espanyolisme avança de forma perillosa, tots els espanyolistes ens volen envair. Alcem les armes i defensem el nostre poble, i a gràcia us asseguro que no entraran els mal partits."
Igitaia. 2004. cançó Igitaia